www.maraton-ladja.hr

Dolina Neretve predstavlja se na Festivalu mora i mornara u Francuskoj

U Francuskoj se od 27. ožujka do 2. travnja održava Festival mora i mornara na kojem će se predstaviti dio maritimne baštine Hrvatske. Na spomenutom festivalu sudjelovat će i Udruga za očuvanje neretvanske baštine i Udruga lađara Neretve gdje će se predstaviti lađa, trupa, neretvanski kulinarski specijaliteti i neretvanska turistička ponuda.

Lađu će veslati cure koje će biti u posebnim dresovima sa šahovnicom, Riječ je o vrlo poznatom Festivalu mora i mornara na kojem se očekuje preko 400 tisuća posjetitelja. Osim neretvanske lađe i trupe na spomenutom Festivalu iz Hrvatske će se predstaviti još Komiška sandula i gondula, Lošinjska regatna pasara, Kvarnerski guc i Condure Croatica. Bit će ovo velika promocija za cijelu dolinu Neretve, što je potvrdio i Milojko Glasović, predsjednik Udruge za očuvanje neretvanske baštine. Hrvatska na ovom Festivalu ima status specijalnog gosta, zajedno sa Italijom.

Tim povodom 13.veljače su na Radio Pločama gostovali Milojko Glasović kao predsjednik i Pavo Jerković kao dopredsjednik Udruge za očuvanje neretvanske baštine Opuzen, gdje su predstavili novi projekt, a to je sudjelovanje na Festivalu mora i mornara koji se održava u Francuskoj od 27. ožujka do 2. travnja. Prezentirat će se neretvanska lađa, trupa, gastronomija, kao i turistička ponuda doline Neretve.

>>> Audio zapis emisije možete preslušati ovdje