Udruga lađara Neretve izdala monografiju povodom 25 godina Maratona lađa

Udruga lađara Neretve povodom 25 godina Maratona lađa izdala je monografiju u kojoj je utkana povijest fenomena zvanog Maraton lađa, veličanstvene priredbe u čast živoj volji i živoj povijesti stvaranoj sa živima.

Maraton lađa na Neretvi uspio je u 25 godina postojanja postati u istinskom smislu zaštitnim znakom neretvanskog kraja te svjedoči da su ovdašnji žitelji znali i uspjeli sačuvati kulturni identitet i tradiciju života sa lađom od koje su stvorili prvorazredan "kulturni proizvod". Taj kulturni identitet u značajnoj mjeri promovira turistički razvoj Doline Neretve, te je Maraton lađa po broju natjecatelja i gledatelja jedna od najvećih i najmasovnijih manifestacija u Hrvatskoj.

Knjiga 25 godina Maratona lađa donosi sedamnaest ulančanih poglavlja iz pera znalaca koji sumiraju svoja dosadašnja istraživanja o neretvanskoj trupi i lađi te se naširoko govori o značenju trupe i lađe u svakodnevnom životu stanovništva Doline Neretve.

Knjige možete kupiti u uredu Udruge lađara Neretve na adresi Ivana Gundulića 4 Metković uz prethodnu najavu na telefon +385976533230 ili nas kontaktirati putem maila This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Također napominjemo da oni koji su svoje knjige rezervirali iste mogu preuzeti na adresi Udruge

Autori tekstova su između ostalih i:
prof.dr.sc Zoran Curić
prof dr.sc Nenad Bobanac
dipl.ing Griša Ćurin
prof.dr.sc Velimir Salomon
prof.dr.sc Joško Božanić profesor emeritus
dipl.iur Ante Šprlje
mag. etnologije Nikolina Luketić Delija

Ne propustite priliku imati u Vašoj zbirci ovu zanimljivu knjigu koja pobliže opisuje 25.godišnju povijest Maraton lađa od koje zastaje dah.

izdali monofradiju 002

izdali monofradiju 003


Print  
Maraton lađa

Neretva River Boatmen Association

Ante Starčevića 5
20350 Metković
Republic of Croatia
IBAN:
HR6624070001100182856 – OTP banka
PIN: 48309934764
MCN: 01499355

Zatvori